Olej z słodkich migdałków i jego zastosowanie w kosmetyce

Jest jednym z najbardziej wartościowych olejów roślinnych. Uzyskuje się go przez wytłaczanie na zimno dojrzałych ziaren z pestek migdałów. Posiada bardzo bogaty skład zawarte są w nim między innymi : witaminy z grupy B oraz A i E, proteiny, sole mineralne, kwasy oleinowy i linolowy.
Olej ma kolor żółtawy i nie posiada zapachu, przez co ma szerokie zastosowanie w kosmetyce


Jakie są zalety olejku z słodkich migdałów w kosmetyce ?
  • Zmiękcza naskórek
  • Przeciwdziała rozstępom skóry
  • Przeciwdziała starzeniu się skóry
  • Nawilża i uelastycznia skórę
  • Odżywia włosy
  • Jest dobrze tolerowany przez naszą skórę
  • Jest bezzapachowy
  • Używany jest do masażów
  • Używany jest w kosmetykach dla dzieci

Olej z słodkich migdałków jest niezwykle uniwersalny. Nadaje się do masażu, gdzie do olejku możemy dodać ulubionego olejku eterycznego. Z powodzeniem możemy stosować go do olejowania włosów jak i używać jako oliwki do nawilżania ciała.
Problemy z komentowaniem ? 
Zostaw komentarz na FB lub Google +
Copyright © 2016 Naturalnie Piękna , Blogger