Olejek kokosowy nierafinowany od Nacomi

Olejek kokosowy - Jeden z najbardziej znanych olejków w pielęgnacji urody.
Czy warto poznać jego działanie na sobie ? Zapraszam do recenzji 



Opakowanie :
100 gram w plastikowym słoiczku, z podwójnym wieczkiem 

Zapach :
W porównaniu do rafinowanego olejku ten pięknie pachnie prawdziwym kokosem. Zapach jest bardzo apatyczny i przyjemny dla nosa. Po nałożeniu na suche włosy, zapach ulatnia się po około godziny czasu.

Konsystencja i wydajność
W zależności od temperatury olejek kokosowy przybiera stan zbliżony do konsystencji masła, lub zupełnie płynny. W styczności z ciepłem, zawsze szybko się rozpuszcza. W moim wypadku, wydajność jest zadowalająca. Wystarczy tylko łyżka olejku by nałożyć go i na włosy i na buzię.

Użytkowanie i działanie :
Olejek jest zdecydowanie inny od wersji rafinowanej. Mogłabym śmiało powiedzieć, że w działaniu jest znacznie lepszy, nie podlega przecież rafinacji a jak wiadomo ta zmienia skład olejku.

Na włosach :
Używam olejku przed myciem, nakładam około łyżeczki na włosy poniżej ucha. Po myciu, niewielką ilość rozcieram na dłoni i nakładam delikatnie na całą długość włosów.
Co zauważyłam używając olejku na włosach ?

  • Włosy ładnie błyszczą
  • Są nawilżone
  • Są bardziej zwarte i sprężyste
  • Końcówki nie rozdwajają się
  • Włosy są bardziej odżywione
  • Zmywanie olejku z włosów jest znacznie łatwiejsze ( niż olejku KTC)
Na twarzy :
Olejku używam tylko w formie olejowej maski na twarz. Niewielką ilość rozsmarowuje i po około 15 minutach zmywam, najlepiej z zastosowaniem pilingu twarzy.
Tak jak prawie każdy olejek ten niestety też zatyka pory w zbyt dużej ilości. Dlatego zalecam stosowanie go z umiarem.
Jakie efekty zauważyłam używając olejku na twarzy :

  • Skóra jest bardzo nawilżona
  • Znikają suche skórki
  • Niemiłe niespodzianki szybciej się goją
  • Przy dłuższym używaniu, cera wygląda na zdrowszą i bardziej promienną

Olej kokosowy nierafinowany
Dlaczego warto spróbować olejku w wersji nierafinowanej ?
  • Pachnie pięknie kokosem
  • Znacznie lepiej odżywia skórę i włosy
  • Poprawia wygląd skóry
  • Jest uniwersalny zarówno w kosmetyce jak i w kuchni
  • Jest bogaty w nasycone i nienasycone kawasy tłuszczowe
  • Daje dużo możliwości : można stosować go samodzielnie, jak i dodatek do kosmetyków
Dostępność i cena
18,50 / 100gram  
http://www.maroko.skarby-swiata.com.pl

 







Problemy z komentowaniem ? 
Zostaw komentarz na FB lub Google +
Copyright © 2016 Naturalnie Piękna , Blogger