Olej z czarnego kminku (czarnuszki )- kilka ciekawostek



  1. Jest
    bogatym źródłem : nienasyconych kwasów tłuszczowych,
    aminokwasów, witamin a także minerałów


  2. Jest
    tłoczony na zimno. Dlatego zaleca się stosowanie go samego lub
    jako dodatek do potraw. Można również stosować go bezpośrednio
    na skórę lub jako składnik kosmetyków.


  3. Zawiera
    również cenne olejki eteryczne, poprawiające samopoczucie


  4. Reguluje
    powstawanie nowych komórek w organizmie


  5. Poprawia
    działanie systemu immunologicznego, wzmacnia odporność organizmu


  6. Działa
    antyoksydacyjne, opóźnia starzenie się skóry


  7. Jest
    skuteczny w leczeniu alergii jak i atopowego zapalenia skóry


  8. Wyrównuje
    poziom cukru we krwi


  9. Reguluje
    poziom ,,złego cholesterolu”


  10. Zmniejsza
    trądzik jak i inne dolegliwości skórne


  11. Ma
    działanie bakteriobójcze i grzybobójcze


  12. Działa
    również przeciwbólowo


  13. Można
    stosować go wewnętrznie jak i zewnętrznie


  14. Stymuluje
    wzrost włosów, zapobiega ich łamliwości i suchości


  15. Wspomaga
    leczenie nowotworów




     

    Olej można kupić w sklepach z zdrową żywnościom lub w sklepach online np. tutaj lun tutaj

13 komentarzy

Dodaj komentarz